Internationale Anti-Dieet Dag
Land / gebied: Internationaal
Op 6 mei wordt jaarlijks de 'Internationale Anti-Dieet Dag' gehouden. Deze dag is in 1992 ingesteld als reactie op een zelfmoord van een 15-jarig meisje omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. Gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt een grote plaats in bij heel veel mensen.

Op de 'Internationale Anti-Dieet Dag' gaat het erom niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker en gezond eten en bewegen.

In Nederland wordt deze dag ondersteund door de Nederlandse Obesitasvereniging (Stichting Over Gewicht Nederland).

De 'Anti-Dieet Dag' is volgens de vereniging nodig omdat de samenleving constant boodschappen uitzendt, dat dik lelijk is, ongezond is, en dat dat koste wat het kost vermeden of verholpen moet worden. De vereniging roept deelnemers op om één dag niet aan de lijn te doen of op de weegschaal te gaan staan.