Werelddag tegen Kinderarbeid
Land / gebied: Verenigde Naties
De Verenigde Naties hebben 12 juni uitgeroepen tot de 'Werelddag tegen Kinderarbeid' (World Day Against Child Labour / Internationale Dag tegen Kinderarbeid). Dat betekent dat wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor werkende kinderen.

Kinderen werken als huissloofjes, in steengroeven en goudmijnen, in de seksindustrie, op plantages of in fabrieken. Ze kunnen hierdoor niet gewoon kind zijn en daar lijden ze lichamelijk en geestelijk onder.

Kinderen die dit soort werk doen worden vaak ziek, raken soms gewond of komen om en worden misbruikt en uitgebuit.

Op dit moment werken er wereldwijd nog steeds ongeveer 215 miljoen kinderen. 69 miljoen daarvan gaan helemaal niet naar school. Anderen combineren werk met een beetje onderwijs.