zondag 25 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de Croissant
Datum:
jaarlijks op 30 januari

Dag van de Croissant

Datum: zondag 30 januari 2022
Land / gebied: Internationaal
CroissantJaarlijks op 30 januari is het de 'Dag van de Croissant'. Deze internationale dag is ter ere van het broodje van gerezen bladerdeeg in de vorm van een halve maan.

De eerste croissant werd verkocht in Frankrijk rond het jaar 1839. "Croissant" is dan ook Frans voor "halve maan" (wassende maan = lune croissante).

De croissant is het traditionele ontbijtbroodje van Frankrijk. De lekkernij zelf is niet Frans. De eerste croissant werd gebakken door een bakker uit Oostenrijk en is gebaseerd op een Weense specialiteit: de kipferl.

De Franse Nationale Feestdag wordt soms ook wel de 'Dag van de Croissant' genoemd. Volgens de overlevering zouden tijdens een opstand bij het Kasteel van Versailles croissants zijn uitgedeeld om de mensen rustig te houden.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten