Dag van de Galicische Literatuur
Land / gebied: Spanje (Galicië)
Soort: Regionale feestdag, Cultureel
Spanje Día de las Letras Gallegas / Día das Letras Galegas. Regionale feestdag sinds 1963 in Galicië ter ere van de Galicische taal en letterkunde. Elk jaar staat een andere schrijver centraal. Datum vanwege het op 17 mei 1863 verschijnen van de dichtbundel "Cantares gallegos" van Rosalía de Castro.

Het Galicisch ("Galego") is een taal die wordt gesproken in de Spaanse autonome regio Galicië, gelegen in het meest noordwestelijke deel van Spanje, ten noorden van Portugal. Galicië is een belangrijke bakermat van middeleeuwse lyriek.

Vanaf het midden van de 19e eeuw vindt een vernieuwde interesse voor het Galicisch plaats en begint de hergeboorte van het Galego (Rexurdimento). De meest belangrijke schrijvers zijn Rosalía de Castro (1837-1885), Eduardo Pondal (1835-1917) en Manuel Curros Enríquez (1851-1908).

Een regionale feestdag in Spanje.