dinsdag 20 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Nationale Pannenkoekdag
Datum:
19 maart 2021

Nationale Pannenkoekdag

Datum: vrijdag 19 maart 2021
Land / gebied: Nederland
Nederland Op vrijdag 19 maart 2021 is het voor de veertiende keer 'Nationale Pannenkoekdag'. De dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt.

Op 'Pannenkoekdag' hoef je geen spruitjes, andijvie of hutspot te eten, maar kan je heerlijk smikkelen en smullen van pannenkoeken met spek of appel of kaas of jam of banaan of poedersuiker of... alles door elkaar natuurlijk. Het is jouw feestje!

Nationale PannenkoekdagDe 'Nationale Pannenkoekdag' is vooral de dag dat basisscholen bakken voor ouderen. Duizenden leerlingen uit de bovenbouw organiseren, met hulp van juffen, meesters, vaders en moeders, een pannenkoekfeest voor een oudereninstelling in de buurt. Onder het motto 'Bak mee voor ouderen!' zetten ze opa's en oma's elk jaar in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken.

De 'Nationale Pannenkoekdag' is een initiatief van Koopmans en Tefal en bestaat sinds 2007 en wordt op de derde of vierde vrijdag van maart gehouden.

Een feestdag in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten