European Battery Recycling Day
Datum:
Sinds 2015 is het op 9 september 'European Battery Recycling Day'. Een jaarlijks terugkerende dag compleet in het teken van batterijeninzameling en -recycling.

De dag wordt georganiseerd door de gezamenlijke Europese batterijenorganisaties met medewerking van Stibat (Stichting Batterijen, een non-profitorganisatie op het gebied van het inzamelen en recyclen van batterijen en accu's).

De datum van 9 september is niet voor niets gekozen: het is de verjaardag van Luigi Galvani (9 september 1737 - 4 december 1798), een Italiaans arts en natuurwetenschapper. In 1780 ontdekte hij dat je de poot van dode kikkers kan laten stuiptrekken met behulp van elektriciteit. Met die kennis is later de batterij uitgevonden.