zaterdag 24 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Fiestas de San Salvador
Datum:
jaarlijks van 1 t/m 6 augustus

Fiestas de San Salvador

Datum: zondag 1 t/m vrijdag 6 augustus 2021
Land / gebied: El Salvador (San Salvador)
Religie: Christendom (Rooms-Katholicisme)
El SalvadorChristendom De festiviteiten van San Salvador (ook: augustus-feesten) vinden jaarlijks plaats van 1 t/m 6 augustus in de hoofdstad van El Salvador.

De belangrijkste dag is 5 augustus, waarop een processie plaatsvindt waarbij het beeld van Jezus Christus van de basliek naar de kathedraal wordt gedragen. Aanleiding voor de festiviteiten is de Gedaanteverandering van Jezus (Transfiguratie). Op 6 augustus vindt een heilige mis plaats, tevens een nationale feestdag in heel El Salvador.

Naast de religieuze vieringen, vindt op 1 en 3 augustus een parade door de stad plaats ('Desfile del Correo' en 'Desfile del Comercio' - waarbij de Koningin van het Festival wordt gekozen). Daarnaast zijn er andere festiviteiten (o.a. een kermis).

Spaans: Fiestas patronales de San Salvador / fiestas agostinas.

Een feestdag in El Salvador.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten