vrijdag 30 oktober 2020

Fiestas de San Salvador
jaarlijks van 1 t/m 6 augustus

Datum: zaterdag 1 t/m donderdag 6 augustus 2020
Land / gebied: El Salvador (San Salvador)
Religie: Christendom (Rooms-Katholicisme)
El SalvadorChristendom De festiviteiten van San Salvador (ook: augustus-feesten) vinden jaarlijks plaats van 1 t/m 6 augustus in de hoofdstad van El Salvador.

De belangrijkste dag is 5 augustus, waarop een processie plaatsvindt waarbij het beeld van Jezus Christus van de basliek naar de kathedraal wordt gedragen. Aanleiding voor de festiviteiten is de Gedaanteverandering van Jezus (Transfiguratie). Op 6 augustus vindt een heilige mis plaats, tevens een nationale feestdag in heel El Salvador.

Naast de religieuze vieringen, vindt op 1 en 3 augustus een parade door de stad plaats ('Desfile del Correo' en 'Desfile del Comercio' - waarbij de Koningin van het Festival wordt gekozen). Daarnaast zijn er andere festiviteiten (o.a. een kermis).

Spaans: Fiestas patronales de San Salvador / fiestas agostinas.

Een feestdag in El Salvador.