donderdag 29 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Internationale Dag van de Vroedvrouw
Datum:
jaarlijks op 5 mei

Internationale Dag van de Vroedvrouw

Datum: woensdag 5 mei 2021
Land / gebied: Internationaal
Soort: Beroependag
Op de jaarlijkse 'Internationale Dag van de Vroedvrouw' (International Day of the Midwife / International Midwives' Day) wordt in meer dan 50 landen het werk van verloskundigen in het zonnetje gezet.

Een verloskundige, vroedvrouw, accoucheur of vroedkundige houdt zich bezig met het begeleiden van de normale, ongecompliceerde zwangerschap en bevalling. In Nederland zegt men verloskundige, in Vlaanderen luidt de wettelijke beroepstitel vroedvrouw.

Het idee voor een dag ter ere van verloskundigen is ontstaan tijdens de conferentie van de 'International Confederation of Midwives' (ICM) die in 1987 in Nederland werd gehouden. De eerste 'Internationale Dag van de Vroedvrouw' vond plaats op 5 mei 1991.

Namens Nederland is de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) lid van de ICM. De beroepsorganisatie van vroedvrouwen in België is de Belgian Midwives Association (BMA).

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten