John Frum Day
Land / gebied: Vanuatu
Vanuatu Door aanhangers van de Cargocult wordt 'John Frum Day' jaarlijks op 15 februari gevierd. De viering van deze dag en Cargocult kennen een lange geschiedenis.

Op deze dag wordt de komst van John Frum voorbereid en worden er symbolische parades gehouden. De eilandbewoners geloven dat er een vliegtuig met lading (cargo) zal landen dat hen rijkdom brengt. Ook geloven ze dat met de komst van John Frum de oude gewoonten worden hersteld en de blanken voorgoed worden verjaagd.

John Frum is een messiaanse figuur (Koning van Amerika), die op een dag terug zal keren om de blanken te verjagen, de oude gebruiken te herstellen en zijn rijkdommen met de bevolking te delen. Volgens de legende is John Frum gekleed in een western-stijl jas.

De Cargocult werd in de jaren '40 van de vorige eeuw populair, waarschijnlijk door de komst van Amerikaanse soldaten, die zich stationeerden op de eilanden van Melanesië en een enorme hoeveelheid lading (cargo) meebrachten. Toen de Amerikanen na de Tweede Wereldoorlog vertrokken legde de lokale bevolking met hout en riet nagebouwde landingsbanen aan.

Een feestdag in Vanuatu.