woensdag 4 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Pi Mai (Laotiaans Nieuwjaar)
Datum:
jaarlijks van 14 t/m 16 april

Pi Mai (Laotiaans Nieuwjaar)

Datum: donderdag 14 t/m zaterdag 16 april 2022
Land / gebied: Laos
Laos 'Pi Mai' betekent letterlijk 'Nieuwjaar'. Het Laotiaans Nieuwjaar (ook wel 'Songkran') duurt officieel drie dagen - van 14 t/m 16 april - en valt in de warmste tijd van het jaar aan het begin van het moessonseizoen.

De eerste dag (14 april) is de laatste dag van het oude jaar, waarop huizen en dorpen goed worden schoongemaakt. De tweede dag van het Laotiaans Nieuwjaar is de "dag van geen jaar" (een dag die noch in het oude jaar noch in het nieuwe jaar valt). De laatste dag (16 april) markeert het begin van het nieuwe jaar. Festiviteiten kunnen meer dan een week duren.

"Pi Mai" is in Laos een officiële feestdag, waarop overheidsinstellingen gedurende drie dagen gesloten zijn. Vindt plaats in dezelfde periode als de nieuwjaarsvieringen van veel landen in Zuid-Azië, zoals Thailand, Myanmar, Bangladesh, Cambodja en Sri Lanka.

Een feestdag in Laos.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten