woensdag 4 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Spring Bank Holiday
Datum:
31 mei 2021
30 mei 2022

Spring Bank Holiday

Datum: maandag 31 mei 2021
Land / gebied: Verenigd Koninkrijk
Soort: Nationale feestdag
Verenigd Koninkrijk Summer Half-Term Monday. Iedere laatste maandag in mei. Ingesteld in 1971 ter vervanging van Pinkstermaandag. De meeste scholen hebben een week vakantie. Deze 'bank holiday' heeft geen officiële naam en wordt soms gewoon 'Last Monday in May' genoemd.

Een vrije dag in Gibraltar, de Kanaaleilanden Alderney, Guernsey, Jersey (Spring Holiday), het eiland Man (Late May Bank Holiday) en het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland).

'Bank Holidays' zijn nationale vrije dagen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De naam is ontleend aan de gewoonte van de Bank of England om geen zaken te doen op sommige religieuze feestdagen.

Naast de officiële vrije dagen op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen en Kerstmis, kent het Verenigd Koninkrijk op dit moment vier 'Bank Holidays':
 • May Day Bank Holiday: eerste maandag in mei
 • Spring Bank Holiday: laatste maandag in mei
 • Summer Bank Holiday: laatste maandag in augustus
 • Boxing Day: 26 december

 • Een feestdag in Gibraltar, Verenigd Koninkrijk (UK).

  Verder lezen

  Zie ook

  Actueel

  Komende feesten