zaterdag 31 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Internationale Dag van de Planetoïde
Datum:
jaarlijks op 30 juni

Internationale Dag van de Planetoïde

Datum: woensdag 30 juni 2021
Land / gebied: Verenigde Naties (UNOOSA)
Asteroid Day. Door UNOOSA (United Nations Office for Outer Space Affairs) van de Verenigde Naties is 30 juni uitgeroepen tot de 'Internationale Dag van de Planetoïde' (International Asteroid Day).

Een planetoïde (of asteroïde) is een stuk materie dat zich evenals planeten en dwergplaneten in een baan om de zon beweegt.

De term 'planetoïde' betekent planeetachtig. In vorige eeuwen was niet bekend wat voor hemellichamen dit waren. Ze werden daarom asteroïde (sterachtig) genoemd, omdat ze net als sterren aan de hemel leken te staan. De term 'asteroid' of 'asteroïde' is daardoor in de meeste andere talen nog steeds in gebruik. In Nederlandstalige teksten vindt men dat woord vooral als de tekst vertaald is.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten