zaterdag 18 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Carnival / Vincymas
Datum:
5 en 6 juli 2021
4 en 5 juli 2022

Carnival / Vincymas

Datum: maandag 5 en dinsdag 6 juli 2021
Land / gebied: St. Vincent en de Grenadines
Soort: Nationale feestdag
St. Vincent en de Grenadines De afsluitende maandag (Carnival Monday) en dinsdag (Carnival Tuesday) van het jaarlijkse Carnaval op Saint Vincent en de Grenadines zijn twee officiële vrije dagen. Eind juni / begin juli wordt er twaalf dagen Carnaval gevierd op het Caribisch eiland (vooral in de hoofdstad Kingstown).

Carnaval - lokaal bekend als Vincymas - wordt eind juni en begin juli elk jaar gevierd in St. Vincent en de Grenadines. Oorspronkelijk vond het festival plaats tijdens het traditionele carnavalsseizoen vlak voor de vasten. In 1976 werd door de Carnival Development Corporation (CDC) de datum veranderd van februari / maart naar juni / juli. Net als andere Carnavalsvieringen in het Caraïbisch gebied, is 'Vincymas' een mix van Afrikaanse cultuur, Europese traditie en Caraïbische folklore.

Meestal begint het Carnaval op het Caribisch eiland in het laatste weekend van juni en duurt twaalf dagen.

Een feestdag in St. Vincent en de Grenadines.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten