Dag van de Helden
Land / gebied: Kaaimaneilanden
Soort: Nationale feestdag
Kaaimaneilanden Sinds 2003 wordt jaarlijks op de vierde maandag van januari de 'Dag van Nationale Helden' (National Heroes Day) op de Kaaimaneilanden gehouden. Burgers die een belangrijke bijdrage aan land of maatschappij hebben geleverd, worden op deze dag d.m.v. een plechtige ceremonie tot nationale held uitgeroepen.

Dag van de Helden
De eerste nationale held van de Kaaimaneilanden werd benoemd in 1994. Deze hoogst haalbare eer werd postuum verleend aan James Manoah Bodden ("Mr. Jim," 1930-1988), die als minister verantwoordelijk was voor de oprichting van de vliegtuigmaatschappij van de eilandengroep (Cayman Airways) en het bouwen van het internationale vliegveld (Owen Roberts International Airport).

Alle namen van de ruim 500 helden van de Kaaimaneilanden staan vernoemd op de 'Wall of Honour' in de hoofdstad George Town.

Een feestdag in de Kaaimaneilanden.