zondag 20 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de Helden
Datum:
25 januari 2021
24 januari 2022

Dag van de Helden

Datum: maandag 25 januari 2021
Land / gebied: Kaaimaneilanden
Soort: Nationale feestdag
Kaaimaneilanden Sinds 2003 wordt jaarlijks op de vierde maandag van januari de 'Dag van Nationale Helden' (National Heroes Day) op de Kaaimaneilanden gehouden. Burgers die een belangrijke bijdrage aan land of maatschappij hebben geleverd, worden op deze dag d.m.v. een plechtige ceremonie tot nationale held uitgeroepen.

Dag van de Helden
De eerste nationale held van de Kaaimaneilanden werd benoemd in 1994. Deze hoogst haalbare eer werd postuum verleend aan James Manoah Bodden ("Mr. Jim," 1930-1988), die als minister verantwoordelijk was voor de oprichting van de vliegtuigmaatschappij van de eilandengroep (Cayman Airways) en het bouwen van het internationale vliegveld (Owen Roberts International Airport).

Alle namen van de ruim 500 helden van de Kaaimaneilanden staan vernoemd op de 'Wall of Honour' in de hoofdstad George Town.

Een feestdag in de Kaaimaneilanden.

Zie ook

Actueel

Komende feesten