woensdag 2 december 2020

Dag van de Soevereiniteit
jaarlijks op 1 januari

Datum: vrijdag 1 januari 2021
Land / gebied: Irak
Soort: Nationale feestdag
Irak Sovereignty Day. Jaarlijks een nationale feestdag in Irak op 1 januari. Niet te verwarren met de Nationale Dag op 3 oktober.

Na het einde van de Irakoorlog - die in 2003 was begonnen met een invasie van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk - verliep op 31 december 2008 het mandaat van de internationale troepenmacht. Alhoewel het tot 31 december 2011 duurde voordat de laatste Amerikaanse troepen zich volledig hadden teruggetrokken, was Irak vanaf 1 januari 2009 officieel weer baas in eigen land.

Een feestdag in Irak.