donderdag 24 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Guru Har Rai Ji
Datum:
jaarlijks op 31 januari

Guru Har Rai Ji

Datum: zondag 31 januari 2021
Land / gebied: Wereld (Sikhs)
Religie: Sikhisme
Sikhisme Goeroe Har Rai was de zevende goeroe van de sikhs. Hij werd geboren op 26 februari 1630 en werd goeroe op 8 maart 1644 als opvolger van zijn grootvader, Goeroe Hargobind.

Onder leiding van Har Rai maakte de sikhgemeenschap een vrij zwakke periode door. In tegenstelling tot zijn grootvader zocht Har Rai vooral de vrede met het Mughal, om zo onderdrukking te voorkomen. Onder zijn leiding werd er minder aandacht besteed aan missionariswerk. Bij gebrek aan aansprekende resultaten ontstond er binnen de sikhgemeenschappen oppositie tegen Har Rai.

Alvorens Goeroe Har Rai stierf op 30 mei 1661, benoemde hij zijn zoon Goeroe Har Krishan tot volgende goeroe van de sikhs. Deze was toen slechts vijf jaar oud.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten