zondag 16 januari 2022

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Herdenking MH17
Datum:
jaarlijks op 17 juli

Herdenking MH17

Datum: zondag 17 juli 2022
Land / gebied: Nederland
Soort: Herdenking
Nederland Op 17 juli 2022 vindt de herdenking van de ramp met de MH17 plaats in het herinneringsbos in Park Vijfhuizen bij Schiphol. De herdenking wordt gehouden bij het Nationaal Monument MH17 in aanwezigheid van nabestaanden, de minister-president van Nederland en de ambassadeurs van de zeventien landen waarvandaan de slachtoffers kwamen.

Het belangrijkste moment tijdens de herdenking bestaat uit het voorlezen van de namen van de 298 slachtoffers. Daarnaast spreekt de minister-president, is er muziek en zang en eindigt het programma met een defilé waarbij bloemen worden gelegd langs het monument.

Bij de ramp met de MH17, die onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur op 17 juli 2014 boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten, kwamen alle inzittenden om het leven. Onder hen waren 196 Nederlanders.

De herdenkingsbijeenkomst is besloten.

Ook in Kuala Lumpur wordt de ramp door de Maleisische nabestaanden herdacht in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur. 43 van de slachtoffers van de ramp kwamen uit Maleisië.

Een herdenkingsdag in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten