Internationale Dag van de Douane
Land / gebied: Internationaal
Internationale Dag van de DouaneIn 1983 heeft de Wereld Douane Organisatie 26 januari uitgeroepen tot 'Internationale Dag van de Douane' (International Customs Day). Jaarlijks krijgt deze dag een thema en een slogan en worden er voor douanebeambten workshops en lezingen georganiseerd. Sommige douanekantoren informeren op deze dag het publiek over hun taken en werkwijze.

Ter herinnering aan de eerste zitting van de Douanesamenwerkingsraad op 26 januari 1953. Ook: Wereld Douane Dag.

De Wereld Douane Organisatie (WDO) of World Customs Organization (WCO) is een wereldwijde intergouvernementele organisatie dat zich bezighoudt met zaken omtrent douane. Het hoofdkwartier van de organisatie is in Brussel. Zo goed als alle landen ter wereld zijn lid van de organisatie. De Wereld Douane Organisatie werd in 1952 opgericht als de "Douanesamenwerkingsraad" (Customs Co-operation Council, CCC) maar werd in 1994 hernoemd naar de huidige naam.