Kindertag (Dag van het Kind)
Land / gebied: Duitsland
Duitsland Twintig september is in Duitsland 'Kindertag' (Dag van het Kind). Sinds 1954 in de Bondsrepubliek en na de hereniging nog altijd op 20 september. Ook: Weltkindertag.

In bijna alle grote steden van Duitsland worden activiteiten georganiseerd o.a. door jeugdzorg en de kinderbescherming. Het grootste evenement vindt op of rond 20 september plaats op de Potsdamer Platz in Berlijn.

Dit is in Duitsland dezelfde dag als Internationale Dag van het Kind (1 juni) wat in de voormalige DDR ook op die datum werd gevierd. Er is nog altijd enige onduidelijkheid over welke datum het best gehanteerd kan worden, maar de laatste jaren wordt de 'Dag van het Kind' op beide data gehouden. Beide dagen worden ondersteund door UNICEF en jeugdwelzijnswerk (Deutsches Kinderhilfswerk).

Een feestdag in Duitsland.