maandag 21 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.



Kindertag (Dag van het Kind)
Datum:
jaarlijks op 20 september

Kindertag (Dag van het Kind)

Datum: zondag 20 september 2020
Land / gebied: Duitsland
Duitsland Twintig september is in Duitsland 'Kindertag' (Dag van het Kind). Sinds 1954 in de Bondsrepubliek en na de hereniging nog altijd op 20 september. Ook: Weltkindertag.

In bijna alle grote steden van Duitsland worden activiteiten georganiseerd o.a. door jeugdzorg en de kinderbescherming. Het grootste evenement vindt op of rond 20 september plaats op de Potsdamer Platz in Berlijn.

Dit is in Duitsland dezelfde dag als Internationale Dag van het Kind (1 juni) wat in de voormalige DDR ook op die datum werd gevierd. Er is nog altijd enige onduidelijkheid over welke datum het best gehanteerd kan worden, maar de laatste jaren wordt de 'Dag van het Kind' op beide data gehouden. Beide dagen worden ondersteund door UNICEF en jeugdwelzijnswerk (Deutsches Kinderhilfswerk).

Een feestdag in Duitsland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten