maandag 18 november 2019

Nacht van het Kind

Nacht van het Kind

Datum: onbekend
Land / gebied: Nederland
Soort: Inzamelingsactie
Nederland Tijdens de 'Nacht van het Kind' zamelen vier organisaties op alle mogelijke manieren geld in voor meerdere problemen waarvan kinderen wakker liggen. Dit zijn Het Vergeten Kind, KiKa (tegen kinderkanker), Edukans (voor meer onderwijsmogelijkheden) en het Liliane Fonds (voor kinderen met een handicap). Particulieren, scholen, verenigingen en bedrijven kunnen een actie starten waarbij 's nacht wakker blijven centraal staat. Ook wordt er gevraagd om donaties.

Wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker. Vanwege hun handicap, omdat het thuis niet veilig is, omdat ze ernstig ziek zijn of omdat ze niet naar school kunnen. Het doel van de 'Nacht van het Kind' is geld inzamelen om al die kinderen weer een goede nachtrust te geven en ze kind te laten zijn.

1 juni is van oudsher de Internationale Dag ter Bescherming van Kinderen.

Een inzamelingsactie in Nederland.