dinsdag 31 maart 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Nacht van het Kind
Datum:
1 juni 2020

Nacht van het Kind

Datum: maandag 1 juni 2020
Land / gebied: Nederland
Soort: Inzamelingsactie
Nederland De tweede editie van de 'Nacht van het Kind' vindt plaats in de nacht van maandag 1 juni. Tijdens de 'Nacht van het Kind' zamelen vier organisaties op alle mogelijke manieren geld in voor meerdere problemen waarvan kinderen wakker liggen. Dit zijn Het Vergeten Kind, KiKa (tegen kinderkanker), Edukans (voor meer onderwijsmogelijkheden) en het Liliane Fonds (voor kinderen met een handicap). Particulieren, scholen, verenigingen en bedrijven kunnen een actie starten waarbij 's nacht wakker blijven centraal staat. Ook wordt er gevraagd om donaties.

Wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker. Vanwege hun handicap, omdat het thuis niet veilig is, omdat ze ernstig ziek zijn of omdat ze niet naar school kunnen. Het doel van de 'Nacht van het Kind' is geld inzamelen om al die kinderen weer een goede nachtrust te geven en ze kind te laten zijn.

1 juni is van oudsher de Internationale Dag ter Bescherming van Kinderen.

Een inzamelingsactie in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten