woensdag 21 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Onafhankelijkheidsdag
Datum:
jaarlijks op 19 september

Onafhankelijkheidsdag St. Kitts en Nevis

Datum: zaterdag 19 september 2020
Land / gebied: St. Kitts en Nevis
St. Kitts en Nevis Op 19 september 1983 werd Saint Kitts en Nevis onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Saint Kitts en Nevis zijn twee eilandjes in de Caribische Zee en behoren tot de Kleine Antillen. Ze werden door Columbus aangedaan in 1493, maar het waren de Britten die zich er het eerst vestigden in 1623. Twee jaar later vestigden zich ook Franse kolonisten. Al snel ontstonden problemen tussen de twee kolonisators, en het geschil werd opgeklaard in de Vrede van Parijs van 1783, die Saint Kitts en Nevis toekende aan de Britten.

Saint Kitts en Nevis kregen in 1967 volledige interne autonomie, maar bleven een onderdeel van het Britse rijk, samen met Anguilla onder de naam Saint Christopher, Nevis en Anguilla. Dat eiland kwam in opstand hiertegen in 1967, wilde zich onafhankelijk verklaren, maar werd uiteindelijk in 1980 apart van Saint Kitts en Nevis een overzees gebiedsdeel van het Verenigd Koninkrijk. Saint Kitts en Nevis werden onafhankelijk op 19 september 1983.

Een feestdag in St. Kitts en Nevis.

Zie ook

Actueel

Komende feesten