maandag 26 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Stichtingsdag (São Paulo)
Datum:
jaarlijks op 25 januari

Stichtingsdag (São Paulo)

Datum: dinsdag 25 januari 2022
Land / gebied: Brazilië (São Paulo)
Soort: Regionale feestdag
Brazilië Aniversário de São Paulo. Jaarlijks op 25 januari. São Paulo is gesticht in 1554, maar tot 1870 was het een onbeduidend stadje. Nu is het een miljoenenstad in Brazilië en een van de grootste steden ter wereld.

São Paulo werd op 25 januari 1554 door twee jezuïeten-missionarissen gesticht. Lange tijd bleef het gebied geïsoleerd omdat de productiviteit van de lokale suikerrietplantages niet bijzonder hoog was. Pas in de 17e eeuw werd in het gebied tarwe geteeld voor de export. In de 19e eeuw bloeide de welvaart op, hoofdzakelijk gedreven door de export van koffie.

São Paulo is nu het economische en culturele centrum van Brazilië. De stad is qua oppervlakte de grootste stad van heel Amerika en qua inwoners de grootste van het zuidelijk halfrond.

25 januari is de naamdag van Sint Paulus. De Portugese stichters van de stad vernoemden die naar de heilige van de dag.

Een regionale feestdag in Brazilië.

Zie ook

Actueel

Komende feesten