donderdag 5 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Wereld Homeopathie Dag
Datum:
jaarlijks op 10 april

Wereld Homeopathie Dag

Datum: zondag 10 april 2022
Op 10 april 2021 is het Wereld Homeopathie Dag (World Homeopathy Day). Datum ter ere van de geboortedag van de Duitse arts en grondlegger van de homeopathie Samuel Hahnemann (10 april 1755 - 2 juli 1843).

Homeopathie is een populaire alternatieve geneeskundige therapie die voornamelijk uitgaat van het gelijksoortigheidsbeginsel. Volgens dat beginsel is een homeopathisch geneesmiddel geschikt voor de behandeling van een ziekte als het middel bij een gezond persoon dezelfde ziekteverschijnselen opwekt als die waaraan de zieke lijdt.

De homeopathische behandeling bestaat uit het voorschrijven van homeopathica, dat wil zeggen potentiëringen (stapsgewijze sterke verdunningen in combinatie met schudden) van stoffen die in pure vorm dezelfde symptomen als de te bestrijden ziekte zouden oproepen.

Hoewel homeopathie een van de meest onderzochte alternatieve geneeswijzen is, wordt de toegeschreven klinische werkzaamheid niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Homeopathie wordt daarom tot de pseudowetenschappen gerekend.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten