zaterdag 31 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Werelddag van de Telecommunicatie en de Informatiemaatschappij
Datum:
jaarlijks op 17 mei

Werelddag van de Telecommunicatie en de Informatiemaatschappij

Datum: maandag 17 mei 2021
Land / gebied: Wereld
Ieder jaar wordt op 17 mei de 'Werelddag van de Telecommunicatie en de Informatiemaatschappij' gehouden (World Telecommunication and Information Society Day). Het hoofddoel van deze dag is het vergroten van het publieke bewustzijn van de maatschappelijke veranderingen die door radio, televisie, (mobiele) telefonie, internet en andere nieuwe technologieën teweeggebracht worden.

De dag is ook bedoeld om de digitale kloof te helpen verkleinen.

De dag was eerder bekend als de 'Werelddag van de Telecommunicatie' (World Telecommunication Day) en was ter ere van de oprichting van de International Telecommunication Union (ITU) op 17 mei 1865.

In november 2005 riep de VN 17 mei uit tot de 'Werelddag van de Informatiemaatschappij' (resolutie A/RES/60/252). Een jaar later werden beide dagen op voorspraak van de ITU samengevoegd tot de 'Werelddag van de Telecommunicatie en de Informatiemaatschappij' (resolutie 68/2006).

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten