zaterdag 13 juli 2024

Wereld Feesten Almanak


Woensdag 7 december 2022
Adventstijd (27 november t/m 24 december).


Datum: woensdag 7 december 2022
Land / gebied: Nederland

Tijdens de 'Nationale Vrijwilligersdag' - jaarlijks op 7 december - worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Gemeentes en organisaties zetten hun vrijwilligers in het zonnetje door ze te huldigen of te onderscheiden.
Meer >>Datum: woensdag 7 december 2022
Land / gebied: Verenigde Naties

In 1994 is de 'Internationale Dag van de Burgerluchtvaart' (International Civil Aviation Day) vastgesteld op 7 december ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het ICAO (Internationale Burgerluchtvaartorganisatie).
Meer >>


Datum: woensdag 7 december 2022
Land / gebied: Sri Lanka
Soort: Nationale feestdag
Religie: Boeddhisme (Theravada)

Unduvap Full Moon Poya Day. De dag voor of op de volle maan in december is in Sri Lanka een officiële vrije dag. Komst van de bodhiboom naar Anuradhapura, die werd aangeboden door Sangamitta, de dochter van Asoka.
Meer >>


Datum: woensdag 7 december 2022
Land / gebied: Colombia
Soort: Traditioneel
Religie: Christendom (Rooms-Katholicisme)

De 'Día de las Velitas' (Dag van de Kaarsjes) of 'Noche de las Velitas' (Nacht van de Kaarsjes) is een traditioneel christelijk feest in Colombia op 7 december, de vooravond van Maria Onbevlekte Ontvangenis (8 december, nationale feestdag).
Meer >>


Datum: woensdag 7 december 2022
Land / gebied: Ivoorkust

Nationale feestdag ter gelegenheid van de sterfdag van Félix Houphouët-Boigny, de eerste president van de Republiek Ivoorkust.
Meer >>


Datum: woensdag 7 december 2022
Land / gebied: Verenigde Staten

De aanval op Pearl Harbor door de Japanse vliegtuigen op 7 december 1941 was de directe aanleiding voor Amerika om betrokken te raken bij de Tweede Wereldoorlog.
Meer >>


Datum: woensdag 7 december 2022
Land / gebied: Salomonseilanden (Western)

Regionale feestdag, jaarlijks op 7 december. Western is een provincie van de Salomonseilanden met de grootste toeristenindustrie.
Meer >>


Datum: woensdag 7 december 2022
Land / gebied: Oost-Timor
Soort: Nationale feestdag, Herdenking

Meer >>


7 december is de 341ste dag van het jaar (de 342ste dag in een schrikkeljaar). Hierna volgen nog 24 dagen tot het einde van het jaar.


Vandaag geboren
  • 1951 Henk Temming
  • 1949 Tom Waits
  • 1947 Peter de Jong
  • 1928 Noam Chomsky
  • 1918 Max Merkel
Komende feesten