zaterdag 18 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.


Donderdag 9 december 2021

Adventstijd (28 november t/m 24 december).


Datum: donderdag 9 december 2021
Land / gebied: Nederland

Tijdens de 'Dag van de Vrachtwagenchauffeur' worden alle hardwerkende vrachtwagenchauffeurs van Nederland een keer in het zonnetje gezet. Jaarlijks op iedere tweede donderdag van december.


Datum: donderdag 9 december 2021
Land / gebied: Verenigde Naties

Genocide Prevention Day. De Verenigde Naties hebben 9 december ingesteld als 'Internationale Dag ter Voorkoming van Genocide'. Genocide (of volkerenmoord) is een misdrijf in het internationale recht en staat vaak gelijk aan massamoord van een specifieke groep.


Datum: donderdag 9 december 2021
Land / gebied: Verenigde Naties

De Algemene Vergadering van de VN heeft 9 december ingesteld als de 'Internationale Dag tegen Corruptie' (International Anti-Corruption Day).


Datum: donderdag 9 december 2021
Land / gebied: Tanzania
Soort: Nationale feestdag, Constitutioneel

Op 9 december 1964 werd Tanzania daadwerkelijk onafhankelijk van Groot-Brittannië met de totstandkoming van de Federale Republiek van Tanzania, waarin Tanganyika en de eilanden Zanzibar en Pemba verenigd werden. Julius Nyerere werd de eerste president.


Datum: donderdag 9 december 2021
Land / gebied: Antigua en Barbuda

Heroes' Day. Voorheen de 'V.C. Bird Day'.


9 december is de 343ste dag van het jaar (de 344ste dag in een schrikkeljaar). Hierna volgen nog 22 dagen tot het einde van het jaar.


Vandaag geboren
  • 1998 Famke Louise
  • 1991 Joachim van België
  • 1982 Joey Koeijvoets
  • 1957 Donny Osmond
  • 1954 Herman Finkers
Komende feesten