Araw ng Kagitingan
Land / gebied: Filipijnen
Soort: Nationale feestdag (Herdenkingsdag)
Filipijnen Herdenking van het einde van de Slag om Bataan, jaarlijks op 9 april. 'Araw ng Kagitingan' (Filipijns voor 'Dag van Moed') - ook bekend als 'Dag van Bataan' / 'Dag van Bataan en Corregidor' - is een nationale feestdag in de Filipijnen die de val van Bataan herdenkt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Slag om Bataan (7 januari - 9 april 1942) was de zwaarstbevochten episode van de invasie van de Filipijnen door het Japanse Keizerrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bataan is een schiereiland aan de zuidkust van het eiland Luzon.

Corregidor is een Filipijns eiland in de baai van Manilla en speelde een belangrijke rol bij de verdediging tegen de Japanners tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Een herdenkingsdag in Filipijnen.