zaterdag 18 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Bevrijdingsdag
Datum:
jaarlijks op 1 januari

Bevrijdingsdag

Datum: zaterdag 1 januari 2022
Land / gebied: Cuba
Soort: Nationale feestdag
Cuba In Cuba wordt 'Bevrijdingsdag' (Día de la Liberación, ook bekend als 'Triunfo de la Revolución Cubana') ieder jaar op Nieuwjaarsdag (1 januari) gevierd. Deze nationale feestdag markeert de overwinning van de Cubaanse Revolutie onder leiding van Fidel Castro.

Op 31 december 1958 vluchtte Fulgencio Batista - de door de VS gesteunde president van Cuba - het land uit, nadat zijn troepen waren verslagen door het rebellenleger onder leiding van Ernesto "Che" Guevara en Camilo Cienfuegos. De jonge Fidel Castro nam op 1 januari 1959 de macht in Cuba over en veranderde het in een socialistisch (communistisch) land.

Het begin van de socialistische staat wordt jaarlijks nog altijd op 1 januari gevierd. De volgende dag (2 januari) is ook een officiële vrije dag (New Year Public Holiday).

Een feestdag in Cuba.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten