donderdag 1 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Herdenking Revolutie
Datum:
jaarlijks van 25 t/m 27 juli

Herdenking Revolutie

Datum: zaterdag 25 t/m maandag 27 juli 2020
Land / gebied: Cuba
Soort: Nationale feestdag
Cuba Día de la Rebeldía Nacional / Dag van Nationale Opstand (26 juli). Drie officiële vrije dagen in Cuba van 25 t/m 27 juli 2020. Ter herinnering aan de aanval op de Moncada kazerne door rebellen onder leiding van Fidel Castro op 26 juli 1953.

De aanval op de Moncada kazerne mislukte en 61 van Castro's volgelingen vonden de dood. Castro zelf wist te ontkomen, maar werd spoedig daarna gearresteerd en gevangen genomen. Ondanks de nederlaag van de opstandelingen wordt de aanval op de Moncada kazerne beschouwd als het begin van de "Beweging van de 26ste juli" (Movimiento 26 de Julio) en de Cubaanse Revolutie.

Door de Cubaanse Revolutie kwam er (in 1959) een einde aan de macht van dictator Fulgencio Batista en werd er in Cuba een communistisch regime gevestigd. Op 1 januari wordt jaarlijks op Bevrijdingsdag de overwinning van de Cubaanse Revolutie gevierd.

Aniversario de la Revolución / Verjaardag van de Revolutie (25 t/m 27 juli 2020).

Een feestdag in Cuba.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten