zondag 25 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Corona Bezinningsdag
Datum:
6 oktober 2020

Corona Bezinningsdag

Datum: dinsdag 6 oktober 2020
Land / gebied: Nederland
Soort: Herdenkingsdag
Nederland Herdenkingsdag Corona. Op dinsdag 6 oktober 2020 wordt een eenmalige dag van bezinning gehouden om stil te staan bij alles wat er is gebeurd in de periode sinds de uitbraak van het coronavirus. Er wordt stilgestaan bij de mensen die zijn overleden aan het virus, maar ook bij het verlies van een baan of ander verdriet. Tevens het begin van een periode van 'aandacht voor elkaar'.

Dat er een nationale dag van bezinning m.b.t. COVID-19 zou komen, werd in juni door premier Mark Rutte aangekondigd tijdens een persconferentie. Begin september werd bekendgemaakt dat deze dag op 6 oktober zou plaatsvinden.

Ondanks de recente toename van het aantal besmettingen en de extra maatregelen pleit de regering voor het doorgaan van deze dag. Het kabinet wil gezamenlijk stil staan bij de gevolgen van de coronacrisis en trapt met de 'Nationale Coronabezinningsdag' een periode af waarin we als Nederlanders 'aandacht voor elkaar' hebben, zie: aandachtvoorelkaar.nl.

Een herdenkingsdag in Nederland.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten