donderdag 3 december 2020

Geboortedag Imam Mousa zoon van Jaafar Al Kathim

Datum: vrijdag 25 september 2020
Land / gebied: Wereld (Sjiieten)
Religie: Islam (Sjiisme)
Islam 7 Safar. Imam Mousa zoon van Jaafar Al Kathim werd geboren op 07-02-127 van de islamitische jaartelling dat gelijk staat aan 10-11-745 van de westerse kalender.

Moesa al-Kazim / Musa ibn Ja'far was de zevende imam van de Twaalf Imams. Leider van de Shi'a-gemeenschap tijdens de splitsing van de ismaïlieten (de zeveners) en andere vertakkingen na de dood van de vorige imam, zijn vader Jafer Sadiq. Heeft een hoge positie onder de mahdavia; de volgers van deze orde volgen de leer van Mohammed via hem.

Gevangen gehouden en vergiftigd in Bagdad op bevel van kalief Haroen ar-Rashid. Moesa al-Kazim ligt begraven in de Al-Kadhimiya-moskee.