dinsdag 27 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Herdenking Hannie Schaft
Datum:
29 november 2020
28 november 2021

Herdenking Hannie Schaft

Datum: zondag 29 november 2020
Land / gebied: Nederland
Soort: Herdenking
Nederland Laatste zondag in november. Hannie Schaft (het meisje met het rode haar) is de bekendste Nederlandse verzetsstrijdster tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Herdenking Hannie SchaftZe is geboren in Haarlem in 1920. Ze groeide op in Haarlem en ging in 1938 rechten studeren in Amsterdam. Toen de oorlog uitbrak raakte Hannie Schaft steeds meer betrokken bij het verzet. Aan het einde van de oorlog, op 21 maart 1945 werd zij gearresteerd tijdens een controle op straat. Ze had illegale kranten bij zich.

Na haar arrestatie werd zij geïdentificeerd als het meisje met het rode haar dat bij zoveel aanslagen en sabbotageacties betrokken was. Vier weken na haar arrestatie, op 17 april, werd zij doodgeschoten. Hannie Schaft werd herbegraven op de Erebegraafplaats te Overveen op 27 november 1945.

Een herdenkingsdag in Nederland.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten