Internationale Dag van de Sneeuw
Land / gebied: Internationaal
World Snow DayDe Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks op de derde zondag van januari de 'Internationale Dag van de Sneeuw' (World Snow Day). In 2024 wordt de 'Wereld Sneeuwdag' gehouden op zondag 21 januari.

Deze dag is ingesteld ter promotie van het skiën en de wintersport in het algemeen in de hoop zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor skiën, langlaufen en snowboarden. De 'Wereld Sneeuwdag' is onderdeel van het programma 'Bring Children to the Snow'. Er worden wereldwijd op deze dag vooral veel wintersportactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

De FIS is de internationaal overkoepelende sportbond voor alpijnse en noordse skisporten, alsook moderne sporttakken zoals freestyleskiën. De FIS werd opgericht op 2 februari 1924 in Chamonix, tijdens de eerste Olympische Winterspelen.