Labor Day
Land / gebied: Verenigde Staten, Canada
Soort: Nationale feestdag
Verenigde Staten Canada 'Labor Day' is een belangrijke Amerikaanse feestdag op iedere eerste maandag van september. 'Labor Day' is een nationale feestdag (officiële vrije dag) in de Verenigde Staten en Canada ter ere van arbeiders. De dagen ervoor worden 'Labor Day Weekend' genoemd (31 augustus t/m 2 september 2024).

Labor Day
De eerste vieringen zijn terug te voeren op een parade die op 5 september 1882 in New York City werd gehouden door de 'Knights of Labor' vakbond. Sinds 1887 is het een jaarlijks terugkerende feestdag.

'Labor Day' moet niet verward worden met de in veel andere landen gevierde Dag van de Arbeid op 1 mei, hoewel er wel pogingen zijn gedaan door vakbonden in de Verenigde Staten om de datum van 'Labor Day' gelijk te laten vallen met de in andere landen gebruikelijke datum.

Het 'Labor Day Weekend' wordt wel beschouwd als het onofficiële einde van het zomerseizoen. Mensen gaan er nog op uit en studenten organiseren feestjes voordat het schooljaar begint. Er wordt vuurwerk afgestoken en veel gebarbecued.

Ook begint het American Football seizoen meestal rond het weekend van 'Labor Day'.

In Canada wordt deze feestdag als 'Labour Day' gespeld. In het Verenigd Koninkrijk wordt het zomerseizoen een week eerder afgesloten met de Summer Bank Holiday, een vergelijkbaar soort dag.

Labor Day
Een feestdag in Amerikaans Samoa, Amerikaanse Maagdeneilanden, Bermuda, Canada, Guam, Noordelijke Marianen, Palau, Puerto Rico, Verenigde Staten (USA).