Mannam Jayanti
Land / gebied: India (Kerala) (Nair)
Religie: Hindoeïsme
IndiaHindoeïsme Ter gelegenheid van de geboortedag van Mannathu Padmanabha Pillai (1878 - 1970) wordt jaarlijks op 2 januari in de Indiase deelstaat Kerala 'Mannam Jayanti' gevierd.

Mannam JayantiMannathu Padmanabhan Pillai was een sociaal hervormer en vrijheidsstrijder. Hij wordt beschouwd als de oprichter van de 'Nair Service Society' (NSS), een organisatie die de Nair-gemeenschap vertegenwoordigt. "Nair" is de naam van een hoge hindoekaste in Kerala.

De Nairs komen prominent voor in de geschiedenis van Kerala en waren lange tijd feodale heren en krijgers voordat de Namboothiri Brahmanen kwamen, die de Varna's en het kastensysteem invoerden. De Nair was de krijgshaftige adel, vergelijkbaar met de Samoerai in Japan.

Kerala is een deelstaat in het uiterste zuidwesten van India.

Een feestdag in India.