Nationale Feestdag
Land / gebied: Liechtenstein
Soort: Constitutioneel
Liechtenstein Liechtenstein is een onafhankelijke staat sinds 1719, toen Keizer Karl VI Vaduz en Schellenberg verhief tot de status van het Keizerlijk Vorstendom van Liechtenstein.

Alleen in het begin van de 19e eeuw is Liechtenstein even door de Fransen overheerst geweest. In 1815 werd Liechtenstein lid van de Duitse Federatie. In 1862 kwam er zowel een grondwet, als een parlement (de 'Landtag'). In 1919 kwam er naast een einde aan het douaneverdrag met Oostenrijk, tevens een einde aan de verantwoordelijkheid voor de diplomatieke vertegenwoordiging van Liechtenstein door Oostenrijk. Zwitserland ging vanaf nu de diplomatieke vertegenwoordiging op zich nemen. In 1920 volgde een postverdrag tussen de twee landen en in 1924 werd een douane-unie opgericht. In 1950 sloot Liechtenstein zich aan bij het Internationaal Hof van Justitie en in 1978 werd het toegelaten tot de Raad van Europa. In september 1990 werd het lid van de Verenigde Naties en een jaar later werd het een volwaardig lid van de EFTA. Voorts is het ook lid van de EER sedert 1995.

Een feestdag in Liechtenstein.