Stichtingsdag (Guayaquil)
Land / gebied: Ecuador (Guayaquil)
Soort: Regionale feestdag
Ecuador Fundación de Santiago de Guayaquil. Lokale feestdag, jaarlijks op 25 juli. Guayaquil (officieel Santiago de Guayaquil) is de grootste stad van Ecuador.

De ontstaansgeschiedenis van Guayaquil is niet precies bekend. Naar men aanneemt waren de conquistadores niet tevreden met de ligging van het in 1534 gestichte Quito. Daarom werden er steeds dichter naar de kust toe nieuwe steden gesticht.

Als grondlegger van Guayaquil geldt hetzij de conquistador Francisco de Orellana, hetzij zijn collega Francisco de Olmos. Door de vele verplaatsingen van de stad is de uiteindelijke stichter van de stad niet met zekerheid te achterhalen, noch de precieze datum en zelfs het jaar waarin de stad gesticht werd. Vast staat dat het in de eerste helft van de 16e eeuw gebeurde, kort na de stichting van Quito.

Als jaarlijkse feestdag hanteert de stad 25 juli, hetgeen in de heiligenkalender de naamdag is van Sint Jakobus, de beschermheilige van de stad.

Een regionale feestdag in Ecuador.