Werelddag van het Boek en de Auteursrechten
Land / gebied: Verenigde Naties
Werelddag van het Boek en de AuteursrechtenJaarlijks wordt op 23 april de 'Werelddag van het Boek en de Auteursrechten' (World Book and Copyright Day) gehouden. Deze dag is ingesteld door UNESCO om het lezen, publiceren en het beschermen van intellectueel eigendom te stimuleren door middel van auteursrecht (copyright).

23 april is een symbolische datum voor de wereldliteratuur. Op deze dag in de geschiedenis (en in hetzelfde jaar 1616) stierven Miguel de Cervantes Saavedra, William Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega. Het is tevens de geboortedag van bekende auteurs zoals Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla en Manuel Mejía Vallejo.

Op deze dag vindt ook zowel de 'UN English Language Day' (Dag van de Engelse Taal) als de 'Día del idioma español en las Naciones Unidas' (Dag van de Spaanse Taal) plaats.