Zomertijd
Land / gebied: Verenigde Staten
Verenigde Staten Daylight Saving Time. In sommige staten van de V.S. begint de zomertijd iedere tweede zondag in maart. De klok gaat om twee uur 's nachts een uur vooruit.

Zomertijd
De staten van de V.S. zijn niet verplicht 'Daylight Saving Time' toe te passen. Wanneer ze besluiten het toe te passen moeten ze zich echter wel houden aan de federaal bepaalde startdatum en einddatum van de zomertijd. Vanaf 1986 tot 2006 was dit de eerste zondag in april tot de laatste zondag in oktober. Vanaf 2007 is het aangepast naar de tweede zondag in maart en de eerste zondag in november. Hierdoor hebben de V.S. ongeveer een maand extra zomertijd t.o.v. West-Europa. In totaal 238 dagen.

De staten Hawaii en Arizona passen de klok niet aan. Meer dan twaalf staten van de V.S. willen de zomertijd afschaffen. Vooral de zuidelijke staten geeft het nauwelijks voordeel.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).