CARICOM Day
Land / gebied: Guyana
Soort: Nationale feestdag
Guyana Jaarlijks op de eerste maandag in juli is in Guyana 'CARICOM Day' een officiële feestdag ter ere van de oprichting van de Caribische Gemeenschap. CARICOM = Caribbean Community and Common Market.

Door de ondertekening van het 'Verdrag van Chaguaramas' op 4 juli 1973 werd de Caribische handelsorganisatie CARICOM een feit. Het doel van CARICOM is het verbeteren van de handels- en economische relaties tussen de verschillende leden.

CARICOM heeft momenteel 15 leden: Antigua en Barbuda, Bahama's (geen deel van de vrijhandelszone), Barbados, Belize, Dominica, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, Montserrat (een territorium van het Verenigd Koninkrijk), Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad en Tobago.

Een feestdag in Guyana.