Dag van de Bedreigde Advocaat
Land / gebied: Internationaal
Sinds 2011 wordt op 24 januari de 'Dag van de Bedreigde Advocaat' (Day of the Endangered Lawyer) gehouden. Een dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor advocaten wereldwijd, die worden lastiggevallen, tot zwijgen gebracht, onder druk gezet en bedreigd, vervolgd, gemarteld, ontvoerd of vermoord worden.

De 'Dag van de Bedreigde Advocaat' vraagt aandacht voor het systematisch belemmeren van advocaten bij de uitoefening van hun beroep.

Jaarlijks op 24 januari ter herinnering aan de moordaanslag op vier advocaten in Madrid, bekend als 'Matanza de Atocha' (Bloedbad van Atocha) in 1977.

Op de 'Dag van de Bedreigde Advocaat' staat jaarlijks een ander land / gebied centraal onder het motto 'Keep your Hands off the Lawyers'.