Dag van de Strijdkrachten
Land / gebied: Thailand
Soort: Militair feest, Beroependag
Thailand De 'Dag van de Koninklijke Thaise Strijdkrachten' wordt ieder jaar op 18 januari door Thaise militairen gevierd en herinnert aan de overwinning van koning Naresuan de Grote (1555 - 1605) tijdens een olifantenduel.

In 1592 begon het naburige koninkrijk Birma een aanval op het koninkrijk Siam (hedendaags Thailand), die Naresuan afsloeg door in een persoonlijk duel op de rug van een olifant de Birmese kroonprins Mingyi Swa te doden.

Olifantenstrijd tussen Naresuan en Mingyi Swa als muurschildering in Phra Ubosot, Wat Suwan Dararam, Ayutthaya, Thailand.

De Koninklijke Thaise Strijdkrachten bestaan uit een landmacht, marine en luchtmacht en telt ruim driehonderdduizend manschappen. De 'Dag van de Koninkijke Strijdkrachten' werd tot 2007 op 25 januari gehouden.

Een feestdag in Thailand.