Internationale Dag van de Jeugd
Land / gebied: Verenigde Naties
Op 17 december 1999 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen waarbij 12 augustus werd uitgeroepen tot 'Internationale Dag van de Jeugd' (International Youth Day).

Hiermee wilde de Algemene Vergadering de nodige stimulansen geven aan de regeringen, regionale commissies, intergouvernementele en niet-gouvernementele organisaties en andere partners van de Verenigde Naties om de implementatie van het 'World Programme of Action for Youth to the Year 2000 and Beyond' en de 'Verklaring van Lissabon over Jeugdbeleid en Jeugdprogramma's' te bewerkstelligen.

Door de 'Internationale Dag van de Jeugd' trachten de VN ook het bewustzijn van jongeren omtrent het bestaan van het actieprogramma aan te wakkeren.