Nationale Dag
Land / gebied: Ethiopië
Soort: Nationale feestdag
Ethiopië Dergue Downfall Day. De 'Nationale Dag' (Ondergang van de Dergue) wordt jaarlijks op 28 mei in Ethiopië gevierd ter herinnering aan het einde van de Marxistische junta die het land regeerde van 1974 tot 1991.

Dergue (Provisorische Militaire Bestuurlijke Raad) was de benaming voor een in september 1974 in Ethiopië opgericht bestuursorgaan, nadat er een einde was gemaakt aan de monarchie van keizer Haile Selassie I van Ethiopië.

De Dergue vermoordde duizenden politieke tegenstanders tijdens zijn lange regeerperiode. Op 'Dergue Downfall Day' worden de mensen geëeerd en herdacht die hun leven hebben gegeven in de strijd tegen het onderdrukkende regime. In de hoofdstad Addis Abeba vinden er kransleggingen en toespraken plaats.

Een feestdag in Ethiopië.