zondag 1 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Nationale Dag
Datum:
jaarlijks op 28 mei

Nationale Dag

Datum: vrijdag 28 mei 2021
Land / gebied: Ethiopië
Soort: Nationale feestdag
Ethiopië Dergue Downfall Day. De 'Nationale Dag' (Ondergang van de Dergue) wordt jaarlijks op 28 mei in Ethiopië gevierd ter herinnering aan het einde van de Marxistische junta die het land regeerde van 1974 tot 1991.

Dergue (Provisorische Militaire Bestuurlijke Raad) was de benaming voor een in september 1974 in Ethiopië opgericht bestuursorgaan, nadat er een einde was gemaakt aan de monarchie van keizer Haile Selassie I van Ethiopië.

De Dergue vermoordde duizenden politieke tegenstanders tijdens zijn lange regeerperiode. Op 'Dergue Downfall Day' worden de mensen geëeerd en herdacht die hun leven hebben gegeven in de strijd tegen het onderdrukkende regime. In de hoofdstad Addis Abeba vinden er kransleggingen en toespraken plaats.

Een feestdag in Ethiopië.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten