Dag van de Vlag
Land / gebied: Venezuela
Venezuela De 'Dag van de Vlag' (Día de la Bandera Nacional) valt in Venezuela ieder jaar op 3 augustus en herinnert aan de datum waarop in 1806 voor het eerste de Venezolaanse vlag werd gehesen in de stad La Vela de Coro.

De vlag van Venezuela bestaat uit drie even hoge horizontale banen in de kleuren geel, blauw en rood. Geel staat voor de welvaart van het land, blauw staat voor de territoriale wateren van Venezuela en rood symboliseert het bloed dat de patriotten in de onafhankelijkheidsstrijd hebben verloren.

Dag van de Vlag
In de blauwe baan staan acht witte sterren in een boog. Zeven van de acht sterren symboliseren de zeven provincies die in het begin van de negentiende eeuw tegen de Spanjaarden in opstand kwamen. De andere ster staat voor "de overwinning en de toekomst" en werd pas in 2006 toegevoegd. Officieel staat in de linkerbovenhoek het wapen van Venezuela. Dit wapen ontbreekt echter in de civiele vlag.

De 'Dag van de Vlag' werd tot 2006 op 12 maart gevierd.

Een feestdag in Venezuela.