donderdag 25 juli 2024

Wereld Feesten Almanak


Zaterdag 21 mei 2022

Datum: vrijdag 20 t/m zondag 22 mei 2022
Land / gebied: Nederland (Dordrecht)

Dordt in Stoom is een groot internationaal driedaags stoomevenement dat om het jaar plaatsvindt in de Dordtse binnenstad en op andere delen van het Eiland van Dordrecht.
Meer >>Datum: zaterdag 21 mei 2022
Land / gebied: Wereld

Sinds 2012 wordt jaarlijks op de derde zaterdag van mei de 'Wereld Whisky Dag' (World Whisky Day) gevierd. Een dag in het leven geroepen door Blair Bowman om vooral de Schotse whisky te eren.
Meer >>


Datum: zaterdag 21 mei 2022
Land / gebied: Verenigde Naties (UNESCO)

Ieder jaar wordt op 21 mei de 'Werelddag voor Culturele Ontwikkeling' (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development) gehouden, waarop de waarde en noodzaak van culturele diversiteit extra onder de aandacht wordt gebracht. Naar aanleiding van de aanname van de Universele Verklaring van Culturele Diversiteit, werd in december 2002 deze jaarlijkse dag ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
Meer >>


Datum: zaterdag 21 mei 2022
Land / gebied: België (Brussel) (LGBTQ+)

Roze Zaterdag in België. 'Belgian Pride' (of 'Pride Parade') is de Belgische versie van de A'dam Gay Pride Parade. Het is een coming-out evenement voor vele duizenden homo's en lesbiennes (en hetero's) met een feestelijk, politiek en cultureel karakter en vindt elk jaar plaats op de zaterdag die het dichtste valt bij de zeventiende mei, de Internationale Dag tegen Homofobie.

Vergelijkbaar met Roze Zaterdag in Nederland.
Meer >>


Datum: zaterdag 21 mei 2022
Land / gebied: Verenigde Staten
Soort: Militair feest

Armed Forces Day (Dag van de Strijdkrachten) valt ieder jaar op de derde zaterdag in mei.
Meer >>


Datum: zaterdag 21 mei 2022
Land / gebied: Montenegro
Soort: Nationale feestdag

Op 21 mei wordt jaarlijks de onafhankelijkheid van Montenegro gevierd met een officiële vrije dag.
Meer >>


Datum: zaterdag 21 mei 2022
Land / gebied: St. Helena (Sint-Helena)
Soort: Regionale feestdag

Viering van de ontdekking van het eiland op 21 mei 1502 door de Portugese ontdekkingsreiziger João da Nova. Het eiland is vernoemd naar Helena van Constantinopel (Sint-Helena), wier naamdag op 21 mei valt in de Lutherse en Orthodoxe Kerk.
Meer >>


Datum: zaterdag 21 mei 2022
Land / gebied: Chili

De 'Dag van de Marine' (Día de las Glorias Navales) is een nationale feestdag (vrije dag) in Chili ter herinnering aan de Slag bij Iquique op woensdag 21 mei 1879.
Meer >>


Datum: zaterdag 21 mei 2022
Land / gebied: Nederland (Utrecht)
Soort: Evenement

Het 'Diergeneeskunde Outdoor Event' (DOE) is een educatieve en gezellige buitendag voor dierenliefhebbers van jong tot oud op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en wordt op vrijwillige basis georganiseerd door studenten diergeneeskunde.
Meer >>


21 mei is de 141ste dag van het jaar (de 142ste dag in een schrikkeljaar). Hierna volgen nog 224 dagen tot het einde van het jaar.


Vandaag geboren
  • 1972 The Notorious B I G
  • 1957 Renée Soutendijk
  • 1951 Nils Lofgren
  • 1949 Arno
  • 1948 Leo Sayer
Komende feesten