Ostara
jaarlijks op 21 maart

Ostara

Datum: dinsdag 21 maart 2017
Religie: Natuurgodsdienst
Ostaro duidt het begin van de lente aan. Ostara valt op de dag dat de dag en de nacht even lang zijn: balans is op dat punt bereikt. De dag waarop Ostara valt kan per jaar en per land verschillen. Aangehouden wordt 21 maart. Het feest wordt echter meestal niet op Ostara zelf, maar tijdens de eerstvolgende volle maan gevierd.

De naam Ostara komt van de Angelsaksische Godin Eostra. Ostara is een tijd van vernieuwing. Na Ostara zijn de dagen langer dan de nachten, de zon begint weer te overheersen.

Ostara is een belangrijke periode in de Wicca-religie.

De christenen vieren met deze tijd Pasen. Zij vieren de wederopstanding van Jezus Christus na zijn dood (op Goede Vrijdag). Het christelijke paasfeest kent erg veel tradities die afkomstig zijn van het paganistische feest. Denk hierbij aan het paasei en de paashaas! Ook bij de christenen is het feest dus een duidelijk moment van vernieuwing en reïncarnatie.