Dag van Nationaal Gebed

Datum: woensdag 18 maart 2020
Land / gebied: Nederland
Soort: Gebedsdag
Religie: Christendom
NederlandChristendom De Raad van Kerken organiseert op woensdag 18 maart 2020 een 'Dag van Nationaal Gebed' vanwege het coronavirus. Tussen 9 en 19 uur wordt er op vier momenten gebeden met een "boodschap van rust en vertrouwen".

De raad roept alle kerken op om mee te doen en om 19.00 uur een kwartier lang de klokken te luiden, als boodschap van "hoop en troost".

Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen, en om God te vragen ons zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden. Dat is wat we graag met zoveel mogelijk christenen in het hele land doen, niet door fysieke samenkomsten maar door een 'virtuele' gebedsbeweging via internet en sociale media.

De 'Dag van Nationaal Gebed' is een initiatief van de ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, de Raad van Kerken in Nederland en MissieNederland gezamenlijk.

De 'Dag van Nationaal Gebed' wordt gehouden op woensdag 18 maart 2020 en ziet er als volgt uit: Op drie momenten wordt centraal een gebedsblok ingeleid, met een vierde afsluitend moment. Deze momenten volgen de getijden: om 9, 12 en 15 uur en om 19 uur de afsluiting. Deze inleiding is een livestream vanuit de kapel van de EO met enkele gasten uit de breedte en diversiteit van de kerk. In 15 tot 30 minuten wordt het onderdeel inhoudelijk neergezet en gaat een predikant voor in gebed. Vervolgens kan een ieder tussentijds persoonlijk bidden, een gebed plaatsen op een centrale digitale plek en/of via sociale media met hashtags en/of meekijken bij een lokale of provinciale livestream. Zie: eo.nl/nationaalgebed.