World Living Statues Festival
29 september t/m 1 oktober 2017

Datum: onbekend
Land / gebied: Nederland (Arnhem)
Nederland Sinds 1996 vindt in Arnhem / Ede een tweejaarlijks kampioenschap levende standbeelden plaats, meestal in het laatste weekend van september. Was het in de beginjaren nog een Nederlands kampioenschap, sinds 2004 is het evenement omgedoopt tot een officieus wereldkampioenschap, het 'WK Living Statues'.

Het 'World Living Statues Festival' is het enige festival ter wereld dat alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Een levend standbeeld wordt gevormd door één of meerdere personen die met schmink en aangepaste kleding op een standbeeld lijken omdat ze langdurig niet bewegen.

Wereldwijd zijn er op dit moment zo'n 400 professioneel werkende levende standbeelden, die zich allemaal hebben aangesloten bij het festival. Zij vormen de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Arnhem en Ede. Het 'World Living Statues Festival' is uitgegroeid tot het grootste evenement ter wereld op het gebied van de levende standbeelden en trekt meer dan 200.000 bezoekers.

Op vrijdag begint het festival in Ede met 'Statues by Night'. In Arnhem is op zaterdag de 'Warm Up' en op zondag wordt in de binnenstad het 'Wereldkampioenschap' gehouden.