Verjaardag president Bingu wa Mutharika
jaarlijks op 24 februari

Datum: vrijdag 24 februari 2017
Land / gebied: Malawi
Malawi Verjaardag president Bingu wa MutharikaBingu wa Mutharika, geboren als Brightson Webster Ryson Thom (24 februari 1934) is sinds 24 mei 2004 president van Malawi.

Toen hij president werd, was hij lid van de partij United Democratic Front ("Verenigd Democratisch Front"). Hij haalde 1,1 miljoen stemmen bij de verkiezingen. Tweede bij deze verkiezingen werd John Tembo met 846.457 stemmen.

In februari 2005 stapte Matharika uit de UDF en richtte zijn eigen partij op: de Democratic Progress Party ("Demokratische Vooruitgangspartij"). Hij bleef president; de UDF kwam zo bij de oppositie terecht.

Bingu wa Mutharika was getrouwd met Ethel wa Mutharika (gestorven op 28 mei 2007 aan kanker), een dochter van een medisch assistent. Wat betreft geloof is hij katholiek. Als hobby's heeft hij golf, tennis, zwemmen, fotograferen, boeken schrijven, vissen en luisteren naar klassieke muziek.

Een feestdag in Malawi.